نوار مغز در خدمت هکرها

با بررسی امواج مغزی، هکرها می ­توانند الگوهای عصبی فرد را شناسایی و رمز عبور او را حدس بزنند. با اینکه هدست‌های نوار مغزی بیشتر در تحقیقات استفاده می­ شود، امروزه چند مدل از این هدست­‌ها بصورت آزاد در بازار به فروش می ­رسند که اغلب کاربران بازی‌های رایانه ­ای را مورد هدف تبلیغات خود قرار داده است. مشاهده امواج مغزی افراد حین بازی­کردن چندان به کار هکرها نمی‌آید. اما اگر کاربران برای استراحت سری به اینترنت زده و مشغول گشت و گذار شوند چی؟ یک پروفسور رایانه در دانشگاه آلاباما، گفته که: «ما بر این باوریم که این مسئله در آینده با تولید بیشتر و بیشتر دستگاه­‌های بازی‌های کامپیوتری که دارای رابط مغزی-رایانه ­ای هستند به مشکلی جدی تبدیل خواهد شد. مسئله هک کردن می­ تواند با همین استراحت میان بازی­ کردن اتفاق بیافتد. بسیاری از مردم در زمان بازی­کردن با رایانه این هدست­ ها را بر روی سر خود دارند و ممکن است در مواقعی که رمز عبور خود را وارد می­ کنند نیز در حال استفاده از این هدست­ ها باشند.» ساکسنا و همکاران او آزمایشی برای اثبات این ایده و ریسک ­های پس از آن طراحی کردند. دانشمندان علم رایانه از شرکت­ کنندگان خواستند در حالی یک هدست بر روی سر خود دارند به صورت تصادفی رمزهای عبور مختلفی تایپ کنند. سپس با نرم­ افزار به بررسی موج­ های مغزی هر کدام از شرکت­ کنندگان پرداختند. ساکسنا در این باره می گوید که هکرها می­ توانند این روش را به این صورت به کار ببرند که از کاربران بخواهند با تایپ­ کردن اعداد خواسته شده، بازی متوقف­ شده را از سر بگیرند؛ تقریبا چیزی شبیه­ به سیستم CAPTCHA که در بعضی وبسایت­ ها برای شناسایی ربات­ ها استفاده می ­شود.